Om goed een oester te kunnen openen is veel oefening nodig, maar goed gereedschap is het halve werk! Het mes wat ik zelf gebruik is een handgemaakte oestermes, de Jacomina, van Emergo Designs.

Door het gebruik van damaststaal is het mes niet alleen een lust voor het oog, maar het staal is ook keihard zodat het de strijd aan kan gaan met de sterkste oesters. Het handvat van desert ironwood ligt ook nog een heerlijk in de hand, zodat ik met gemak een hele dag voor jullie de lekkerste oesters kan openen.

Emergo Designs

Alexander Bol, de man achter Emergo Designs, is een gepassioneerd vakman die de messen zelf ontwerpt en deze op bestelling vervaardigd in zijn werkplaats in het Zeeuwse Goes. Als kind opgegroeid in een familie die al 100 jaar oesters kweekt in de Oosterschelde, waardoor zijn liefde voor dit speciale schelpdier met de paplepel is ingebracht.

Dit in combinatie met zijn interesse om dingen te ontwerpen en en te produceren kwam hij in 2014 met zijn eerste oestermes. Inmiddels is het assortiment uitgebreid tot drie modellen en blijft hij doorgaan met ontwikkelen voor het ideale oestermes.

Wil je meer weten over Emergo Designs en zijn messen? Breng dan een een bezoekje aan zijn website www.madeforoyster.com. Hier vertelt hijzelf hoe zijn ontwerpen tot stand komen en hoe deze gemaakt worden.

10% korting

Als ambassadeur van Emergo Designs kan ik jou een korting aanbieden van 10%! Maak hiervoor gebruik van de kortingscode OESTERKRAKERS in de webshop!

Oestermes van Emergo Designs is een pareltje!