Culinaire hoogstandjes op wielen in Gouda – AD Groene Hart

Rrrollend Foodtruckfestival. Twintig foodtrucks met de meest uiteenlopende gerechten vormen de basis van de culinaire driedaagse in een industriële omgeving nét buiten het centrum van Gouda.

Molen ’t Slot in Gouda lijkt speciaal voor het Rrrollend Foodtruckfestival vrolijk mee te draaien. Het gerenoveerde pontje de Gein brengt de goedgemutste bezoekers vanaf het Goudse centrum naar de andere kant van de Hollandse IJssel, naar het terrein van GOUDasfalt.

Eenmaal van boord kunnen de lekkerbekken kiezen uit wel twintig charmante eettrucks waar koks gedreven hun lekkernijen kokkerellen. De keuze is reuze. Wie voor veilig gaat, kiest de verse patat van Bram’s of een rijk gedecoreerde burger, vers van de grill. Pizza en pasta, kippenvleugels en noedels vinden gretig aftrek. Nieuwsgierige fijnproevers wachten in de rij bij ‘What the Bug’ voor een portie meelwormen, sprinkhanen of krekels.

Oesterbar
Iets minder spannend maar altijd in trek is de stoere oesterbar. Oesterkraker André Linting uit Alphen aan den Rijn is in het hele land actief. ,,In de middag is het voor mij nooit zo druk. Maar zodra de borrel wordt geschonken, passen daar oesters bij en weten ze mij te vinden”, vertelt Alphenaar Linting, terwijl hij in rap tempo zijn mes tussen de scharnieren van de oester wrikt. De bezoeker kijkt geduldig toe tot de delicatesse hem wordt overhandigd.

De vriendinnen Angela Boegheim en Cindy Koppe nemen plaats aan een lange tafel met een wit wijntje en een kaas- en vleeswarenplateau. ,,Normaal gaan we iedere zomer wel naar een festival”, zegt de in Bergambacht woonachtige Koppe. ,,Dat kwam er dit jaar niet van en dit is een prima alternatief.”

De dames hebben er zin in en zijn vastberaden er een feest van te maken. ,,Het heet ‘Rrrollend’ en zo gaan we dus ook naar huis”, lachen ze waarna ze een toost uitbrengen.

De industriële uitstraling van het festivalterrein, inclusief grindtrechters en de karakteristieke lange arm die het Koudasfalt-verleden verklappen, doen niets af aan de sfeer. Door de grote diversiteit in wagens, tentjes, meubilair en livemuziek is het échte festivalsfeertje gecreëerd.

Veel jonge gezinnen zijn ook naar Rrrollend gekomen. Zo ook Marije en Corjan Aalbregt met zoontje Thijn en hun vrienden Sander en Kim van der Wel met hun dochtertje Suus en zoontje Bas. De gezinnen uit Reeuwijk vermaken zich uitstekend.

Stroopwafels
,,Even twijfelden we over de locatie”, erkent bezoeker Sander van der Wel. ,,Maar het is echt boven verwachting.”

Na het eten zijn er nog talloze opties voor een passend dessert: vers schepijs, kaasplateaus en – hoe toepasselijk – grote verse stroopwafels.

Bron: AD Groene Hart

Culinaire hoogstandjes op wielen in Gouda