fbpx

In de Borreldoos zit de Fine de Claire Verte “Label Rouge”. Een hele mond vol, maar dit is echt een oester die je geproefd moet hebben!

Fine de Claire Verte

De Fine de Claire Verte oester is een superieur product met een uitgesproken identiteit. Met onder andere hun specifieke groene kleur en stevig vlees onderscheiden zij zich van andere oesters. Dit is een oester die een groot aantal van je smaakpapillen aan het werk zet.

Dit is ook de soort die de liefhebber van waterrijke en evenwichtige oesters zal kiezen. Met haar unieke verfijnde smaak, die typerend is voor de terroir de claire, biedt de Fine de Claire Verte een ritmische smaak in de mond; eerst ziltig en dan licht zoet.

Micro alg

De Fine de Claire Verte moet een karakteristieke groene tint hebben. Deze bijzondere kleur wordt op natuurlijke wijze verkregen dankzij de aanwezigheid een speciale microalg, de blauwe navicula, in de claire. Deze micro alg wordt door de oester gefilterd en geeft haar de groen kleur. Dit heeft niet alleen effect op de kleur, maar de smaak wordt hierdoor ook zeker bevorderd.

Deze uitzonderlijke oester wordt van september tot eind mei op de markt gebracht om zijn reproductiecyclus te respecteren, wat garandeert dat hij niet melkachtig is.

Label Rouge

Label Rouge is een kwaliteitsborging in het leven geroepen door het Franse Ministerie van Landbouw in 2006. Producten die in aanmerking komen voor de Label Rouge zijn voedingsmiddelen, non-food en onbewerkte landbouwproducten. Het rode label geeft aan dat een product een specifieke reeks kenmerken heeft die een superieur niveau vormen aan dat van een soortgelijk huidig product.

Fine de Claire Verte “Label Rouge”